РФ готує новий наступ на Україну: в ОП розкрили деталі

Російські війська зараз спробують поповнити свої резерви, після чого намагатимуться ще раз зробити наступ проти України, повідомив позаштатний радник глави Офісу Президента Олексій Арестович в ефірі телемарафону.

За його словами, наступ може поновитися у зоні ООС на Донбасі, у напрямку Маріуполя, Харківщини, під Києвом, передає Укрінформ.

«Треба чітко розуміти: буде ще одна спроба з їх боку наступати. Зараз вони в паузі, під Києвом вони практично розгромлені, стали в оборону, намагаються тикатися невеликими підрозділами, але ми їх нищимо. Вони спробують кинути резерви на ті напрямки, на яких у них успіх намітився. Але оскільки вони безтолкові і все зроблять не так, як треба знову, то і ці резерви поляжуть. Але це може зайняти ще 10 днів-тиждень від початку, як їх уведуть у бій. Тобто я даю два-три, може 3,5 тижні їхніх спроб через паузу активно наступати. Після того вони стануть, як зайчики, бо воювати не буде чим»

— Олексій Арестович радник глави Офісу Президента

Після невдалих спроб наступу РФ настане час позиційної війни, у зайнятих населених пунктах окупанти займуть позиції оборони й будуть значно вразливішими. Ця фаза війни для України є вигіднішою, а РФ піде на «справжні перемовини».

Арестович зазначив, що усього на територію України зайшло понад 90 батальйонно-тактичних груп, із яких близько 15 знищено повністю українською армією, 18-20 – небоєздатні.

Зараз РФ знімає сили з Абхазії, Нагорного Карабаху і під виглядом часткової мобілізації намагається відновити 20-30 БТГр, також повідомляється про залучення громадян Сирії.