Новий раунд переговорів між Україною та Росією

Сьогодні, 14 березня, проходить четвертий раунд переговорів Росії та України, на яких обговорюються умови припинення війни. Комунікація йде важко, але продовжується.

Перші подробиці сьогоднішніх переговорів розповів радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter.

Станом на 12:20 переговори тривають. Комунікація йде важко, зазначив Подоляк.

«Сторони активно висловлюють свої позиції, вже уточнені. Комунікація важко, але йде. Причина розбіжностей у тому, що в нас дуже різні політичні системи. Україна — вільний діалог у суспільстві та обов’язковий консенсус. Росія — це ультимативне придушення власного суспільства», — написав він.

Сторони активно висловлюють свої позиції, вже уточнені. Комунікація важко, але йде. Причина розбіжностей у тому, що ми маємо дуже різні політичні системи. Україна – це вільний діалог у суспільстві та обов’язковий консенсус. Росія – це ультимативне придушення власного суспільства. pic.twitter.com/Kow8UuT9Gv

Раніше радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко заявив, що наступні 2–3 тижні будуть для України вирішальними.

Звернення РФ до Китаю із проханням допомогти у війні з Україною є проявом слабкості, вважає екс-міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Президент України Володимир Зеленський знову вимагає від країн НАТО закрити небо над нашою країною від російських ракет. Інакше незабаром ракети почнуть падати і на території країн Альянсу, попереджає він у дописі в Facebook.

UA.NEWS