Хто розориться перший банки України або громадяни?

Курс гривні впав з 26,36 гривень, до 37,02. Валюта знову і знову різко знецінилася майже на 50%.

Тільки з липня зростання склало з 29,5 до 36,9 гривень. А чи були готові комерційні банки до подібного i самі громадяни. Особливо з числа тих, хто брали кредити, і особливо кредити у валюті? А якщо такий трюк повторять восени, коли знадобиться ще більше валюти на оплату енергоресурсів?

Притому, що фінансове становище багатьох українців просто плачевне. Крім тих, хто ділить гуманітарку, заробляє на війні або контрабанді, або здає по 1000 доларів біженцям житло в Галичині. Але ці “громадяни-патріоти” позиковими коштами не користуються, і кредитні лінії не відкривають. Для їх схематозів потрібен чорний нал, крипта або валюта.

Що ж робити в цій ситуації людям добрим, яким вдалося зберегти заощадження?

1.Якщо є депозити, то невеликими порціями (з різних банкоматів) не афішую великі суми готівки слід знімати гроші. Залишати в банку коштує не більше мінімального разового платежу по кредиту.
2.Всі гривні, за винятком мінімуму на продукти харчування, варто зберігати виключно у валюті 70% в доларі i 30% (не більше) в Євро. Падіння європейської економіки, а як наслідок і валюти не завершилося.
3. Платити кредити в гривнях, звичайно вирішуйте самі, але не в разі гіперінфляції, гривня знеціниться. А слідом за нею до весни борги українців у гривнях майже обнуляться. Може бути краще не платити зовсім? Як банкам, так і комунальні послуги?