Росіяни атакували установку Patriot ракетою “Кинджал” – CNN

Саме цю ракету минулого тижня і перехопили в небі над Києвом.

Минулого тижня Росія намагалася знищити передану Україні систему ППО Patriot за допомогою гіперзвукової ракети “Кинджал”. Про це два американських чиновника розповіли CNN

Офіційні особи США вважають, що росіяни запеленгували специфічні сигнали, що виходять від радара установки Patriot, і по них здійснили наведення ракети.

“На відміну від деяких ППО меншої дальності, наданих Україні, які мобільні і за якими важче націлитися, велика батарея Patriot являє собою стаціонарну систему, що дозволяє росіянам з часом прицілюватися на їхнє місцезнаходження”, – пише видання.

За словами офіційних осіб, є способи до певної міри замаскувати ці сигнали, але російські військові, очевидно, змогли визначити приблизне місцезнаходження “Петріота”, дислокованого за межами Києва. Атака відбулася в ніч на 4 травня.

Перехоплення ракети ” Кинджал” – що відомо

“Кинджал” – гіперзвукова ракета балістичного типу, яка запускається з літака МіГ-31. Є однією з новітніх ракетних розробок країни-агресора. Росіяни стверджували, що дану ракету практично неможливо перехопити.

5 травня українське видання Defense Express повідомило, що напередодні українська ППО вперше перехопила ракету “Кинджал”. При цьому були показані уламки ракети.

У Повітряних силах ЗСУ спростували повідомлення видання і навіть опублікували явно “ображений” пост в соцмережах, в якому заявили, що цілий день не будуть нічого коментувати.

6 травня командувач повітряними силами ЗСУ Микола Оніщук все ж підтвердив, що 4 травня ППО дійсно перехопила ракету “Кинджал”. Він зазначив, що військові хотіли утримати цю інформацію в таємниці, але в підсумку шило втекло з мішка.

“Атака не вдалася, і замість цього українські військові перехопили ракету за допомогою системи Patriot”, – заявили чиновники.

Стверджується, що українські зенітники випустили кілька ракет з установки Patriot під різними кутами, щоб перехопити російську ракету.